Dinamik File Güvenlik ve Ağ Sistemleri

Güvenlik Ağları

Güvenlik ağı, inşaat gibi birtakım alanlarda aktif çalışmaların yapıldığı bölümlerde personellerin her türlü riske karşı güvenliklerinin sağlanması için kullanılır. Çalışan kişiler bu koruma sisteminin bulunduğu yerlerde her açıdan en iyi şartlarda kendilerini güvende hissederler.

Kullanılacak güvenlik ağlarının malzeme kalitesi birçok açıdan yeterince sağlam ve dayanıklı olmalıdır. İstenmeyen kazaların önüne geçilmesi açısından bunun önemi büyüktür. Dinamik File firmamızdan isterseniz, kalite derecesi yüksek standartlarda tasarlanmış ürünleri temin edebilirsiniz.

Güvenlik Ağı Nedir?

Güvenlik ağı; genel olarak çalışanları ani şekilde oluşabilecek kazalardan koruma kapasitesine sahip olan ürün çeşitlerinden biridir. İnşaat gibi ortamlarda ilgili çalışmalar yapılırken güvenlik ağı sistemlerine her zaman ihtiyaç duyulur.

Özelikle inşaatlarda sıklıkla karşılaşılan üst katlardan malzeme düşmesi gibi durumlara karşı güvenlik ağları son derece dinamik bir koruma sağlarlar.

Güvenlik Ağları Ne İşe Yarar?

Çeşitli yapı tasarım ve inşaat işlerinde kullanılan güvenlik ağı sistemi, insanları yüksek noktalardan ani bir hareketle düşmeleri neticesinde güçlü bir şekilde korur. Onların düşüş hızlarını yavaşlatır ve yakalayarak şiddetli darbeler alınmasının önüne geçer.

Tasarımında farklı malzemeler kullanılabilen bu ağları her bakımdan en kaliteli ve dayanıklı halleriyle temin etmek gerekir. Dinamik File firması olarak size bu konuda yardımcı olmaya hazırız. İhtiyacınıza göre bu ürünleri satın alma aşamasında sizlere profesyonel yardımlarımızı sunabiliriz.

Güvenlik Ağları Özellikleri

Güvenlik ağı özellikleri arasında onun işlevsel olmasını sağlayacak nitelikte birçok önemli unsur yer alır. Bu ağlar yapısal olarak kenar tipi bir iple çevrelenmişlerdir.

Bunun yanı sıra onun kullanım esnasında çevre noktalara tam kapasiteyle güçlü şekilde bağlanabilmesi için bir de bağlama ipi bölümü bulunur.

Kareler şeklinde yeterince dayanıklı olarak ağ gözlerini oluşturan ipler iç kısımda birbirleriyle uyumlu bir halde yer alırlar.

Güvenli Ağı Çeşitleri Nelerdir?

Güvenli ağı çeşitleri arasında her açıdan seçenekler oldukça geniştir. Çalışma yapılan ortamın ihtiyacı ve güvenli riski düzeylerine göre bunlar arasında bir seçim yapılır.

  • Sistem S kenar ipli olan güvenlik ağları,
  • Sistem T yatay kullanım için konsollara bağlanan güvenlik ağları,
  • Sistem U düşey kullanım için destek yapısına bağlanan güvenlik ağları,
  • Sistem V bir sehpa tipi desteğe bağlanan kenar ipi olan güvenlik ağları,

Genel olarak inşaat ve bazı yapı tasarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alanlarda kullanılan güvenlik ağı çeşitleri bu gibi modellerden meydana geliyor.

Güvenlik Ağı Kaç Metreden Sonra Zorunlu?

Güvenlik ağı ürünlerinin en fazla olarak 7 metre ve yukarısı için kullanımı hemen her bir çalışma alanında şart olarak görülmüştür.

Güvenlik ağları bünyesinde kenarlar için deplasman bölümü yüksekliğinin en fazla 3 metre olması istenir. Geri kalan kısımlar içinse 6 metre uygun görülür.

Güvenlik Ağı Montajı

Birtakım hoş olmayan kazaların önlenmesi amacıyla kullanılan güvenlik ağlarının muhakkak ilgili alanda en başarılı şekilde montaj işlemlerinin yerine getirilmesi gerekir. Güvenli ağı montajı işlemleri aşamasında bazı profil borulardan destekler alınır.

Kare gözlü olarak tasarımı yapılan ipler uygun şekilde bu borulara entegre edilir. Filelere duruma göre bir gerginlik kazandırıldıktan sonra son testler yapılır ve bu ağlar kullanıma hazır bir hale getirilir.

Montajı ve Kullanım Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yüksekten düşmelerin ve hayati riskler oluşturacak kazaların önüne geçmeye yardımcı olan güvenlik ağlarının montajı ve kullanımında bazı önemli hususlara dikkate edilmesi gereklidir.

  • Güvenli ağı kurulumu esnasında ilgili ağın ne derece gergin olduğuna bakılmalıdır,
  • Ağın bağlı olacağı çelik miller çok iyi şekilde sıkılaştırılmalıdır,
  • Yakalama genişliği ve açıklık mesafesi doğru bir biçimde düzenlenmelidir,
  • Kullanım esnasında çalışanlar ayrıca birtakım halatlardan da destekler almalıdırlar,
  • Ağın kaldırabileceği yük kapasitesi kadar onun üzerinde bir ağırlık oluşturmaya dikkat etmeliler,

Güvenlik ağlarından hem maksimum düzeyde faydalar elde edilmesi ve hem de kişilerin tehlikelerden korunması açısından bu türden birtakım unsurlar göz önüne alınmalıdır.

Güvenli Ağı Kullanım Alanları

Kazı İşleri:

Çeşitli türden kazı işlerinin yapıldığı noktalarda derin çukurlara düşülmesinin engellenmesi içi güvenlik ağları kullanılır.

Cephe İskeleleri:

Bina yapı çalışmalarında yüksek noktalara kademeli olarak güvenli ağları yerleştirilerek güvenli sağlanır.

Yapı İşleri Elektrik ve Standart Korkuluk:

Güvenlik ağı genel olarak elektrik tesisat çalışmalarının yapıldığı noktalarda veya merdiven gibi yanı düşmeye müsait olan bölümler için de kullanılır.

Güvenlik Ağı Fiyatları

Güvenli ağı fiyatları ilgili ürünün tasarımsal özelliklerine göre bir farklılık gösterebilir. Ancak ortalama olarak bu ağların m2 fiyat aralığı 7 TL’den 15 TL’ye kadar değişebilir.

Güvenli Ağları Çalışılan Yükseklikten En Fazla Kaç Metre Aşağıda Olmalıdır?

Güvenli ağları kullanılırken onun tam performansını ortaya çıkarabilmesi için yüksekliğinin mutlaka belirlenen birtakım kriterler çerçevesinde uygun olarak ayarlanması gerekir.

Güvenli ağı için genel itibariyle yükseklik konusunda olması istenen şey, çalışma platformunun olduğu yerdeki kısmın aşağısından itibaren 2 metrelik bir alanı geçmemesidir. Bu standart değerlendirmeler çerçevesinde en ideal seviye olarak görülür.

Güvenlik Ağlarının Düzenli Muayeneleri Kaç Yılda Bir Yapılır?

Güvenlik ağı sistemlerinin performanslarının testi için belirli zaman aralıklarıyla testleri yapılır. 1 yıllık muayeneler genel itibariyle uygun görülen zaman dilimidir.

Dinamik File WhatsApp
Gönder
Teklif Alın